Persondatapolitik

1. Generelt

Denne persondatapolitik gælder for J. Enggaard ApS (”Oelbong.dk” eller ”vi”). Vi er et dansk selskab beliggende på Springbjergvej 16, 7183 Randbøl i Danmark. Når du besøger vores webshop eller køber produkter og tjenesteydelser hos os, behandler vi dine persondata som beskrevet i det efterfølgende. I den forbindelse er vi dataansvarlige, hvorfor du kan rette henvendelser til os omkring behandlingen af dine persondata som beskrevet i punkt 5.

Det er en stor prioritet for Oelbong.dk at dine persondata opbevares og behandles trygt og sikkert, hvorfor vi kun indhenter og behandler de persondata indenfor rammerne af den danske databeskyttelseslovning og EU’s databeskyttelsesforordning nr. 2016/679 (GDPR) som gælder i dansk lovgivning. Betegnelser som ”persondata”, ”dataansvarlig”, ”behandler” og ”databehandler” har samme betydning som angivet i databeskyttelseslovgivningen.
 

2.  Hvilke oplysninger, til hvilket formål og hvorfor?

Data angående dit køb
Når du som forbruger går ind på OELBONG.DKs webshop og køber varer eller tjenesteydelser behandler vi dine data: dit navn, kontaktoplysninger (adresse, telefonnummer og e-mailadresse) samt dine betalingsoplysninger. Disse data indsamles til formål for at kunne levere varer og tjenesteydelser til dig, behandling af returordrer herudover tilbagebetaling af penge.

Vi benytter dine persondata til at informere dig om dit køb, afsendelse af din ordre, levering af din ordre, problemer med forsinket levering eller hvis du har vundet en konkurrence online og skal have varen fremsendt. Herudover krypterer vi dine persondata når du anmelder eller vurderer et produkt eller serviceoplevelse hvad end det er på www.oelbong.dk eller på en tredjeparts platform der er integreret på OELBONG.DKs webshop og deles kun med vores databehandlere. Dette har til formål for at udvikle OELBONG.DKs tilbud af varer og tjenesteydelser og for at opretholde information om udviklingen i kundernes præferencer af vores varer og tjenesteydelser.

Data på webshoppen, analyse og cookies
Oelbong.dk indhenter og analyserer data om aktivitet og trafik på OELBONG.DKs webshop. Det omfatter data såsom: din IP-adresse, browsertype, styresystem, behandling af reklamer du ser og hvilke sider du besøger. Dette sker ved anvendelse af cookies som du accepterer i forbindelse med besøget af webshoppen. Du kan altid slette dine cookies på computeren. Oelbong.dk kan bruge disse data til at give dig personlige anbefalinger af vores varer og tjenesteydelser. Læs mere om databehandlingen og tilbagekaldelse af samtykke af cookies længere nede på siden.

 

Direkte markedsføring pr e-mail eller SMS
Vi fremsender kun direkte markedsføring  hvis vi har fået dit samtykke, jf. GDPR artikel 6, a. Med anvendelse af dit telefonnummer og e-mailadresse kan vi med data om dine tidligere køb, demografiske oplysninger (køn, fødselsdato og adresse) målrette vores tilbud præcis til dig. Du kan når som helst trække dit samtykke tilbage ved at kontakte kundeservice eller via afmeldelse af eksempelvis nyhedsmails i bunden af alle nyhedsmails vi fremsender.


3.  
Hvem har også dine data

Vi har forskellige databehandlere herudover vores IT-udbydere, logistikleverandører, udbydere af analyse- og markedsføring, revisor og leverandører af betalingstjenester. Derudover deler vi kun din persondata med tredjepart såfremt vi har dit samtykke eller såfremt det er påkrævet af lovgivningen.


4.  
Opbevaring og sletning af dine data

Dine persondata lagres på en eller flere servere der er placeret i yderst sikre serverrum hovedsageligt i Danmark, men kan også være indenfor EU/EØS. Vi overfører derfor ikke din persondata til lande udenfor EU/EØS. Alle vores databehandlere er underlagt fortrolighedspligten angående dine persondata. Dette er en prioritet for Oelbong.dk.

Dine persondata slettes når alle formål for den pågældende behandling af persondata er gennemført og når det er tilladt jf. gældende lovgivning at slette denne persondata. Eksempelvis sletter vi data om dine købte varer og tjenesteydelser efter 5 år fra købsdatoen.

Såfremt du ønsker at få adgang til dine persondata kan du anmode om dette via vores kundeservice. Ydermere, hvis du ønsker at vi sletter, ændrer, overfører eller tilsender dine persondata kan du også kontakte vores kundeservice.


5.  
Dine rettigheder

Tilbagetrækning af samtykke
Såfremt du har givet Oelbong.dk samtykke til at modtage markedsføring med tilbud på varer og tjenesteydelser kan du når som helst trække dette tilbage. Ved nyhedsmails kan du gøre det i bunden af e-mail og ved SMS markedsføring kan du gøre det ved at rette kontakt til vores kundeservice.

Anmodning om indsigt i dine persondata
Du har din fulde ret til at få indsigt i hvilke persondata vi har registreret om dig. Dette anmodes via vores kundeservice.

Anmodning om sletning
Du kan anmode om sletning af dine persondata, hvor vi vil imødekomme dig så vidt det er muligt. Såfremt vi af tungtvejende årsager ikke kan slette dine persondata (fx hvis der er foreligger krav om at vi skal bruge persondataen til dokumentationsbrug) kan vi ikke nødvendigvis imødekomme din anmodning.

Dataportabilitet
Du har ret til at anmode om dataportabilitet for blandt andet persondata som du har afgivet med dit samtykke eller persondata du har været nødsaget til at afgive i forbindelse med indgåelse af en aftale.

Klage til tilsynsmyndigheden
Hvis du er uenig i måden hvorpå vi behandler eller lagrer dine persondata på, kan du til hver en tid afgive en klage til Datatilsynet. Du kan finde yderligere information herom på datatilsynets website. 


6.  
Opdateringer og forespørgsel på persondata og kontaktoplysninger

Denne persondatapolitik kan der forekomme ændringer til hvis eksempelvis der foretages ændringer i webshoppens opsætning eller funktioner. Såfremt der er væsentlig ændringer informerer vi herom på webshoppen. 

COOKIES

For at du kan indgå aftale med os, har vi brug for følgende oplysninger:

- Navn

- Adresse

- Tlf. nr.

- E-mailadresse

Vi registrerer og videregiver dine personoplysninger for at kunne levere varen til dig.

Personoplysningerne registreres hos Oelbong.dk ApS og opbevares i fem år, hvorefter oplysningerne slettes.

Den dataansvarlige på www.oelbong.dk er Oelbong.dk ApS.

Som registreret hos Oelbong, har du altid ret til at gøre indsigelse mod registreringen. Du har også ret til indsigt i hvilke oplysninger, der er registreret om dig. Disse rettigheder har du efter persondataloven og henvendelse i forbindelse hermed rettes til: info@oelbong.dk

Oelbong.dk bruger cookies til at lagre websitestatistik til formål for:

- At optimere brugerens oplevelse af webshoppen

- At optimere design på webshoppen

- At målrette markedsføring til brugeren